Hva bør du tenke på før du starter med endringsstyring?

I dette innlegget beskriver vi ulike steg som hjelper dere med å komme i gang med endringsstyring, og hva som er lurt å tenke på før man setter i gang.

Hva bør du tenke på før du starter med endringsstyring?

Endringsstyring, eller Change Management, er prosessen som muliggjør at endringene i en organisasjon blir gjennomført problemfritt og vellykket. Etablerte prosesser benyttes til å godkjenne endringsforespørsler (Request for Change), før de blir til distribuerte endringer med god risikostyring.

Vi har satt opp en liste med fire viktige steg man bør jobbe med før man starter opp med Change Management:

Steg 1: Definere behov for endring

Det er viktig at det ligger et behov til grunn før man setter i gang med endringsstyring. Start med å definere det behovet dere har, hvorfor dere trenger å starte med endringsstyring, og hvilken effekt det vil gi dere.

Steg 2: Kartlegge relevante endringstyper

Når behovet er definert, må dere se på hvilke endringstyper som er relevante. Innen ITIL skiller man på tre ulike endringstyper:

  • Hasteendring: En hastendring må gjøres raskt for å kunne løse en hendelse. De må testes før implementering, men dokumentasjonen kan bli gjort på et senere tidspunkt.
  • Standardendring: Standardendringer er forhåndsgodkjente, og normalt har de lav risiko. De er godt forstått og fullstendig dokumentert.
  • Normal endring: Normale endringer følger en standardprosedyre, og er endringer som ikke er en standard- eller hasteendring.

Steg 3: Strategi for endringsarbeidet

For å oppnå ønsket utfall er det viktig med en forhåndsdefinert prosess for hvordan dere skal jobbe med de endringstypene. Prosessene er med på å bestemme om endringene blir implementert suksessfullt eller ikke.

Vi har skrevet et innlegg om hvordan jobbe med endring i Pureservice.

Steg 4: Informasjonsplan

Når man starter med noe nytt er det viktig å informere. Lag derfor en tydelig informasjonsplan for alle involverte med hvorfor og hvordan endringsstyring skal innføres i bedriften.

Disse stegene vil hjelpe dere med å komme i gang med endringsstyring i deres bedrift. Lykke til!

Admin

Skrevet av Admin

Få en gratis demonstrasjon

Vi er opptatt av at du skal få den beste opplevelsen når du prøver Pureservice. Derfor kan vi skreddersy din gratisversjon etter ditt behov, slik at du umiddelbart får den beste opplevelsen.

Kom i gang
selvbetjeningsportal 1-2x